Procedure voor het verkrijgen van een MRA

STAP 1 informatie voorziening
U snurkt en vraagt uw huisarts om advies. Deze zal u een slaap- en snurkonderzoek voorstellen.
Uw huisarts schrijft een verwijsbrief voor een slaaponderzoek uit bij de KNO-artsen die over een slaapcentrum beschikken of via het www.nederlandsslaapinstituut.nl.

STAP 2 slaap- en snurkonderzoek
Na het ondergaan van het onderzoek wijst de analyse uit of u een snurker bent zonder apneu (slaap stops) of een OSAS patiënt.
Bent u een snurker gaat u met deze analyse naar een gespecialiseerde MRA tandarts voor een gebitscontrole en het laten aanmeten van een MRA beugel.
De kosten hiervoor worden niet door uw zorgverzekeraar vergoed. Bent u een OSAS patiënt, neemt u eventueel contact op met een gespecialiseerde MRA tandarts en uw zorgverzekeraar.
Na een gebitscontrole, vraagt de MRA tandarts (eventueel) een machtiging aan bij uw zorgverzekeraar.

STAP 3 aanmeten van een MRA
Het is geen probleem als u een gebitsprothese met of zonder implantaten heeft. Er wordt een OPT (foto) gemaakt en er wordt gekeken naar de (kauw)spieren en uw medische gesteldheid.
Wanneer aan alle voorwaarden wordt voldaan, worden afdrukken van uw gebit en een beetregistratie gemaakt. Alle gegevens worden door de MRA tandarts ingevuld en met uw afdrukken en kopie verwijsbrief naar het Excent Tantechniek laboratorium gestuurd.

STAP 4 plaatsing MRA
Uw MRA wordt 15 werkdagen na het versturen van uw gegevens ontvangen door de MRA tandarts en bij u in de mond geplaatst. De tandarts geeft u (mondelinge en schriftelijke) uitleg over onderhoud van uw MRA, over de dagelijkse 'ochtend gymnastiek' en maakt een eerste controle afspraak met u.

STAP 5 eerste- en vervolg controle De MRA tandarts kijkt uw gebit en mond na en stelt uw MRA bij. Deze controle herhaalt zich nog een keer na 3 maanden.
Daarna is een jaarlijkse controle voldoende. Dit is echter wel afhankelijk per patiënt.
Voor meer informatie kunt u een
e-mail sturen naar: